GamingHardwareTech Vijesti

AMD Radeon Adrenalin donosi nove mogućnosti.

Za razliku od Nvidije koja je dosta konzervativna s dodavanjem novih mogućnosti u drivere svojih grafičkih kartica, AMD se trudi svake godine napraviti barem jednu veliku nadogradnju koja donosi mnogo novih značajki. U manjim revizijama popunjavaju se propusti i optimiziraju performanse. Radeon Software Adrenalin 21.4.1 jedna je takva nadogradnja. Za početak, tu je nova, minimalna varijanta instalacije softvera. Namijenjena korisnicima kojima je standardno sučelje previše nakrcano dodatnim opcijama. Korisnici koji ne trebaju ni minimalno sučelje na raspolaganju imaju i mogućnost instalacije isključivo drivera.

Druga novost, vrlo bitna dijelu igračke populacije jest opcija prilagođavanja prikaza boja u igrama, koja igračima koji pate od neke varijante sljepoće na boje omogućava da prilagode prikaz i više uživaju u igrama i općenito lakše rade na računalu (modificirani prikaz funkcionira u 2D-u i 3D-u). U pogledu prikaza boja tu je i nova opcija Vivid Gaming koja pojačava intenzitet prikaza boja. Kartica Record & Stream sada donosi prilagođeno i pojednostavljeno sučelje s ciljem da manje iskusnim korisnicima omogući lakše korištenje kartice za snimanje ili streamanje igranja. Dodane su i neke ove opcije, poput odabira monitora s kojeg će biti streaman sadržaj. U kontekstu videa, velika novost je i dodavanje podrške za hardversko dekodiranje AV1 videa na novim karticama RX 6000.

Još jedna zgodna mogućnost je uživanje u virtualnom lokalnom multiplayeru. Vlasnik računala s Radeon grafikom može poslati pozivnicu korisniku na drugom računalu koje ima instaliranu aplikaciju AMD Link i tako mu omogućiti da mu se putem Interneta pridruži u igri na njegovom računalu.

Novi softver dostupan je za preuzimanje na AMD-ovim službenim stranicama

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Pročitajte također
Close
Back to top button