Vaše okružje

Šuška se. Arena odlazi, nastupaju samostalno.

Šuška se u zadnje vrijeme pogotovo sad pred kraj godine da Arene odlaze sa svih pružatelja usluga. Naime lani su napustili Telemach, a ove godine iza 1.1.2022 da će napustiti i ostale pružatelje usluga u BiH pa tako i u Hrvatskoj. Naime Arena je krenula s svojom platformom i izgleda da će samostalno nastupiti.

Arena cloud
Arena Cloud

Arena Cloud

Kako kažemo da se šuška odnosno da je još neslužbeno, pa bi valjalo sačekati datum 1.1.2022 da vidimo hoće li se dogoditi ono šuškanje u vezi ove informacije. Arena je krenula samostalno. Napravili su svoju platformu “Arena Cloud” te je dostupna mnogim operativnim sustavima kao što su Android, iOS, Samsungov Tyzen, LG Web OS i mnoge druge popularne platforme što se tiče mobitela, tableta i televizora.

Samim time ovo bi značilo da u BiH bez Arena ostaju BH Telecom, HT Eronet, te u Hrvatskoj T Mobile kao i u Srbiji MTS. Pošto oni sami su uzeli veliki dio kolača odnosno 4 od 5 najpopularnijih liga Europe, Ligu prvaka, Ligu UEFA, Konfederacijsku ligu za očekivati je da bi se trebale pretplate poskupjeti. Ipak kad pogledamo Engleska i Španjolska liga su brutalno skupe što se tiče TV prava, a iza ih slijede Talijanska i Francuska.Tu su svakako domaće lige poput Hrvatskog HNL, BiH lige te lige Srbije, Crne gore, Slovenije.

Za ove Europske natjecateljske lige ne moramo vele ni govoriti. Sve je to iz godine u godinu puno skuplje. Bojimo se da će postojeći pružateljima ponuditi istu uslugu po brutalnoj cijeni da će biti primoreni sami napustiti ugovor s Arenama. Ali, ovim slučajem Arena želi postati konkurentna na cijelom Balkanu.

Arena
Kako izgleda Cloud

I nije neka ponuda

Kada pogledamo ponudu, ONI nude 2 paketa. Jedan je paket 9 EUR s nekih 85 kanala, od kojih su 25 u HD rezoluciji, te drugi od 11 EUR koji ima 290 kanala, od kojih su 40 u HD rezoluciji. Evo što imaju svoje sportske kanale, ali ostali kanali im nisu baš popularni pa možemo većinu kanala pronaći kao komercijalne nisko-budžetne TV kuće kao Kurir TV, Klasik TV, te većinom srpski kanali. Jedino od popularnijeg možemo izdvojiti manji paket PINK TV kanala. Tu su HRT 4. HRT intentional i Osiječka TV, ako CMC i Jugoton.

U ovom linku možete pregledati ponudu paketa od 11 EUR, link možete pogledati <<<OVDJE>>>

Isti slučaj se dogodio početkom ove godine s Telemach u BIH. Ali su oni otišli korak dalje pa što su još činili svojim korisnicima možete saznati <<<OVDJE>>>

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button