Pametni telefoniUncategorized

Čudesni Samsung A53 kao TOP ponuda

Serija A kod Samsunga stvara seriju s vrlo-dobrim specifikacijama. Nakon Sasmung A51, A52 stigao je Samsung A53 koji je vrlo dobar, a nije skup kao premium uređaji od serije S. Osobno još posjedujem A51 od i ne pada mi na pamet mijenjati. Kod mene je nepune 2 godine i dalje sam zadovoljan s njim kao i 1. dana.

Samsung A53
Samsung A53

Samsung A53 oduševio korisnike

Samsung je lansirao svoj najnoviji proračunski telefon – i trebao bi ozbiljno konkurirati drugim pristupačnim pametnim telefonima na tržištu.

A53 ima vrlo konkurentnu cijenu od 600 EUR, ali kako se slaže s drugim jeftinim telefonima ili čak Samsungovim vodećim uređajima?

Novi Samsung A53 ne samo da je prijateljski raspoložen za novčanik, već ima i impresivnu značajku koja rješava problem koji svaki korisnik mobilnog telefona ima.

news.com.au

Zaslon i značajke

Samsung A53 ima visoki 6,5” FHD+ Super AMOLED zaslon, sposoban za 120 Hz, koji izgleda izvrsno za svoju cijenu i impresionirat će vas kada gledate HD YouTube sadržaj, ali zasigurno nije zaslon iz Samsungove vodeće S22 serije.

Međutim, okvir gotovo od ruba do ruba daje vam veliku količinu prostora na ekranu, selfie kamera s rupicama ne zauzima previše prostora, a postoje Dolby Atmos stereo zvučnici koji postaju prilično glasni. Tu je i skener otiska prsta na zaslonu i mogućnosti otključavanja licem, tako da već na prvi pogled dobivate neke kvalitetne značajke.

Full specs A53

Telefon čak izgleda prilično premium jer su rubovi izrađeni od sjajnog materijala, što telefonu daje elegantan izgled iako se čini da je stražnja strana samo plastična.

Osobno, sviđa mi se izdržljivost plastičnih stražnjih telefona jer je manje vjerojatno da će se slomiti. Ovo je posebno sjajno za tinejdžere koji kao da uvijek razbijaju svoje telefone.

Prednja i stražnja kamera

Na stražnjoj strani telefona nalaze se četiri kamere – ultra široka od 12 MP, glavna od 64 MP, dubinska od 5 MP i makro kamera od 5 MP, a prednja selfie kamera je od 32 MP. Selfie kamera može imati veliki broj megapiksela, ali fotografije s prednje strane i dalje se ponekad mogu činiti pomalo ispranim, ali s pravim osvjetljenjem vaše će fotografije ispasti sjajne. Stražnja glavna kamera s druge strane izgleda izvrsno, a ostali objektivi su lijep bonus.

Fun Mode u kameri je ipak prilično izvrstan, ima Snapchat leće s kojima se možete igrati (filteri), izvrstan za pravljenje slatkih videa ili fotografiranje s efektima za slanje prijateljima ili za prijenos na društvene mreže. Naravno, to je pomalo trik, ali to je ono što danas svi rade u aplikacijama društvenih medija, a sada je ugrađeno.

Baterija kao bitan čimbenik

Dakle, je li ovo najbolji proračunski telefon? Pa ako vam se sviđa zvuk svega ovoga plus dva dana trajanja baterije za 600 EUR možda ćete sada biti prilično uzbuđeni.

Samsung A53
Front side A53

Telefon ima bateriju od 5000 mAh, što zvuči ogromno, ali ako radite intenzivne stvari kao što je puno igranja igara, ispraznit će se brže nego što biste očekivali. Iako čak i kada snimate hrpu fotografija i videa i cijeli dan ste na društvenim mrežama, sigurno ćete dobiti bateriju koja traje do dugo u noć. Ako ste više lagani korisnik, lako ćete se izvući bez punjenja ovog telefona do sljedećeg dana.

Kao bonus, ovaj telefon je također otporan na vodu i prašinu IP67 što znači da A53 možete imati u slatkoj vodi do 1 m do 30 minuta. Ovo je manje za podvodnu upotrebu, a više za slučajna prolijevanja za stolom ili, usuđujem se reći, ispuštanje telefona u zahod.

Ludi popusti na Steam. Sniper Elite 4 već od 6 EUR

Zaključak je jasan, da se svakako isplati dati novac za ovaj uređaj, po pitanju kamere i bateije te nećete imali loš niti dobar uređaj, već vrlo dobar. Zasigurno vam je zagarantirano da ćete biti mirni 2 do 3 godine ukoliko budete imalo čuvali uređaj, možda čak i duže.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button