SoftwareTech Vijesti

Discord odbio Microsoftovu ponudu

Mjesec dana nakon što su se pojavile informacije da je Microsoft u pregovorima i da ima u planu kupiti popularnu aplikaciju za glasovni chat Discord, ti su navodi demantirani.

Discord razmatra planove da ostane neovisan, moguće zacrtavši put do vlastitog IPO-a , u ne tako dalekoj budućnosti. Wall Street Journal prvi je objavio vijest da je dogovor prekinut.

Dvije su tvrtke bile duboko u pregovorima o kupnji kojima je Discord procijenjen na oko 10 milijardi dolara prije nego što je Discord napustio pregovore . Prema neslužbenim informacijama , tri su tvrtke sudjelovale u pregovorima o mogućoj akvizicij, iako je imenovan samo Microsoft.

Procjena vrijednosti tvrtke udvostručila se za manje od šest mjeseci prošle godine, a njegove dionice izgledaju “vruće” u 2021. Voljena aplikacija za glasovni chat koja je izvorno napravljena za igrače, Discord je bila na pravom mjestu daleko ispred trenutnog trenda glasovnog chata koji je Clubhouse pokrenuo. Dok su se tvrtke od Facebooka do Twittera trudile izgraditi alate za zajednice temeljene na glasu, Discord je prošlog mjeseca uveo vlastitu podršku za audio događaje.

Discord Stages
Izvor :Discord

Odluka tvrtke da se odmakne od prodaje ima smisla za tvrtku koja želi zadržati svoj jedinstveni DNK, umjesto da bude uvaljena u postojeći proizvod veće tvrtke. Izbor bi također mogao udaljiti tvrtku od dugotrajne antitrustovske glavobolje, jer zakonodavci razmatraju zakone koji bi mogli blokirati velike tehnološke poslove kako bi spriječili daljnju konsolidaciju u industriji.

F P

Jedan od osnivača Balkan Tech Sectora. Puno radno vrijeme kao Telekomunikacijski Tehničar za vodećeg Europskog operatera. Hobi game strimer na FB.

Povezani članci

Back to top button