Društvene mreže

Facebook neugodno iznenadio svoje korisnike

Vaš Facebook račun je onemogućen jer nije slijedio naše standarde zajednice. Ova odluka se ne može poništiti, poruka je koja je dočekala mnoge korisnike Facebooka pri pokušaju prijave na njihove korisničke račune.

Ni Meti nije jasno

Meta, kao vlasnik Facebooka odnosno u biti i jest Facebook, što se tiče ovih problema koji su prijavili mnogi korisnici diljem V. Britanije, niti samim njima nije ništa jasno. Kako stvari stoje u ovoj situaciji ne mogu otkriti da se radi o kvaru ili kako je danas popularno prepucavanje hakera diljem svijeta, pa možda je Meta postala “meta” hakerskim napadima. Što me prosto ne čudi da su meta ruskim hakerima povodom revolta koje je izazvalo masovno povlačenje društvenih mreža iz Rusije.

Facebook Meta
Meta Facebook

Na meti čelni ljudi iz Meta

Osoba iz Mete odnosno konzultantica za odnose s javnošću Jen Roberts je bila također na meti napada. Naime sama ona već jedno vrijeme nije objavljivala sadržaje na svom FB profilu, pa je prilikom saznanja o “glitch” na njihovoj usluzi, odlučila provjeriti svoj profil koji je također bio zaključan.

Kako se Jen Roberts izjasnila kaže kako nije pogođena osobno s ovom situacijom, ali kao da će joj biti žao sadržaja u zadnjih 15 godina koje je držala na Facebook galeriji. Naime radi se o nekim slikama i videozapisima kroz proteklo vrijeme te da je za njih sentimentanlo vezana. Pitanje glasi: “ako se ti pribojavaš za svoj sadržaj u tvrtki u kojoj radiš?” što bi bilo tek za nas da se upitamo gdje nam je sadržaj iz proteklih godina. Možda joj netko nije rekao da ima media backup koji valja uraditi 1 godišnje ili se pak oslanjala na sigurniost Meta “stručmnjaka”

Security
Securtiy

Ne možemo kazati stručnjaci, ali možemo stručmnjaci. Ali po svemu saznanom iz javnog miljea, nije jedina Jen nastradala. Mnogi korisnici diljem svijeta imaju isti problem, naravno ne svi. Ali tko je za nas čuo i što smo mi možda ostali bez medijskih sadržaja. U ostalom nije me ni briga, zna se gdje se čuvaju mediji i zna se da nigdje nisu sigurni.

Kad pogledamo kompletnu situaciju i nije neka šteta.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button