Gaming

Forza Horizon 5 impresionira sa pregledom igre na Gamescom 2021

Ovaj su tjedan Microsoft Studios i Playground Games još jednom zavirili u Forza Horizon 5 na Gamescom 2021. Prethodno prikazani gameplay sastoji se od uvodne “showcase” misije koju će igrači doživjeti kada prvi put pokrenu Horizon 5. Serija Forza Horizon donekle je poznata po tome što svojim uvodnim nizovima postavlja epski ton i čini se da Horizon 5 neće biti iznimka.

Forza Horizon 5 najnoviji je unos u nizu trkaćih igara Forza Horizon, koji je ležeran, arkadni pandan Microsoftovim studijima i ozbiljnijim naslovima trkaćih sim -ovaca Forza Motorsport.

Image
Izvor : Microsoft Studios, Playground Games

Svaki segment “showcase” započinje brzim i žestokim izletom vozila kao iz Fast and Furious 7 , iz živopisnog teretnog zrakoplova u izmišljeni prikaz igre Meksika. Prva vožnja koju susrećemo je u Ford Bronco Badlands 2021. , jedno od dva vozila koja će krasiti naslovnicu Horizon 5. Bronco pada u padobranu na vrh zasnježenog i aktivnog vulkana Gran Caldera-najvišu točku ikada za igru ​​Forza na karti koja je 50% veća od britanske karte Horizonta 4-prije nego što se brzo spustimo do pustinje Baja gdje dobivamo kratki pregled off-road kruga igre.

Horizon 5 ponudit će široku kombinaciju vrsta i aktivnosti igara, novih i starih, osim jednostavnih point-to-point i kružnih utrka. Došao je novi ležerni način Horizon Tour koji kombinira virtualni susret s automobilima-gdje igrači mogu međusobno provjeravati uživo-s zadružnim prvenstvom protiv tima Drivatars , vozača iz serije Forza s AI-om.

Horizon 4 Eliminator Battle Royale način rada vraća se i obećava poboljšanja koja ga čine zabavnijim na novoj, većoj karti. Tu su i Horizon Arcade mini igre razasute po otvorenom svijetu i novi skup alata EventLab koji igračima omogućuje stvaranje i dijeljenje prilagođenih događaja. EventLab obećava da će biti iznenađujuće robustan sa skriptiranjem pravila i prilagodbom pravila koja bi ga trebala uzdići izvan samo izgradnje prilagođenih pjesama.

“Forza Horizon 5 igra je otvorenog svijeta za vožnju”, kaže Brown , kreativni direktor.

“Mnogo onoga što radite u igri bit će utrkivanje, ali u isto vrijeme, ako niste stvarno htjeli napraviti utrku, to je u redu. Mislim da ćete vjerojatno morati odraditi jedan izložbeni događaj pred početak , ali nakon toga, ako ne želite raditi još jednu utrku, mogli ste odigrati cijelu igru ​​i to bi bilo sasvim u redu. Igra bi vas podržala u tome. Mogli biste napredovati kroz istraživanje svijeta, sudjelujući u PR trikovima , kroz Horizon priče kroz pronalaženje svih bonus ploča; postoji mnoštvo različitih načina na koje možete napredovati u svojoj igri, a koji ne moraju biti trkački. “

Sljedeće vozilo koje će biti uključeno u ovaj niz je Chevrolet Corvette Stingray 2020. , koje udara o tlo radi malo vožnje na cesti. Tijekom ovog segmenta zavirio sam u jedan od novih vremenskih uvjeta Horizonta 5, masovnu prašinu. Novi vremenski sustav igre znači da se uvjeti poput prašine mogu lokalizirati na dio karte, vidjeti kako izbija na obzoru s drugih točaka na karti, a zatim ih igrač vozi i doživljava. Za usporedbu, vremenski uvjeti za Horizon 4 dogodili su se homogeno u cijelom svijetu igara.

Forza Horizon 5
Corvette Stingray Izvor: Microsoft Studios, Playground Games

Tjedne sezone Forze Horizon 4 vratit će se za peti nastup u seriji, iako će očito u Meksiku raditi drugačije nego u Velikoj Britaniji. Tijekom zime bit će snijega, ali samo u visokim područjima poput vrha vulkana. Dramatičnija će biti razlika između vlažnih i suhih godišnjih doba, pri čemu će se korita rijeka puniti i sušiti između tjednih sezona, mijenjajući način na koji možete kretati po karti.

Showcase “Porsche 911 Desert Flyer”

Sljedeći je Porsche 911 Desert Flyer, koji se srušio u meksičku džunglu, jedan od 11 zasebnih bioma predstavljenih u Horizontu 5 u rasponu od stjenovitih obalnih područja do iznenađujuće zelene žive pustinje do snježnih planina do urbanih zona i gradova poput Guanajuata. Džungla u pretpregledu prikazuje zrak gust s vlagom i maglom, gusto lišće i ceste ispunjene vodom i blatom.

Image
Porsche 911 Desert Flyer Izvor :Microsoft Studios, Playground Games

“U igri postoje različite vrste blata koje imaju različite stupnjeve reakcije”, objasnio je Brown. “Postoji potpuno 3D deformabilno blato u koje ćete ostavljati masivne rovove. Postoji i drugo blato koje je tanje gdje ćete ostaviti tragove guma. Sve će to dati veliki udarac dok prolazite kroz njega i držite se sa strane svoj automobil ili bočne strane drugih automobila ako se vozite pored njih. “

Osim blata, Horizon 5 obećava da će biti najljepši unos u seriji do sada. Na Xbox Series X rečeno mi je da očekujem najviše detalja s 4K grafikom i najkvalitetnijom dostupnom rasvjetom i sjenama.

Horizon 5 je prva Forza igra s grafikom praćenom zrakama, ali samo u stacionarnom Forzavista načinu igre, gdje igrači mogu istraživati ​​pojedinosti svakog automobila, iznutra i izvana. Igrači serije S trebali bi očekivati ​​uglavnom istu grafiku visoke kvalitete, pa čak i praćenje zraka, ali pri 1080p, a ne 4K. Igra će čak raditi na originalnom Xbox Oneu, iako će se detalji vjerojatno smanjiti za stariji hardver.

Showcase “AMG ONE”

Nakon što je Porsche stigao do Ekʼ Balama -jednog od obnovljenih hramova koje će igrači Horizonta moći istražiti-pobudivši raskoš flaminga po dolasku, “showcase” prebacuje brzinu na Mercedes-AMG One s pogonom Formule 1 , drugi i najistaknutiji automobil na naslovnici Forza Horizon 5. Nakon što je pao s teretnog zrakoplova, One završava posljednji sprint na Horizon festivalu koji, kao i u prethodnim naslovima, služi kao središnje središte raznih aktivnosti Forza Horizon 5. 

U igri će AMG One sadržavati različite načine vožnje koje igrači mogu birati, prvi za Forza Horizon ili Motorsport. Baš kao i u stvarnom životu, način rada ” One Track” spušta ovjes hiper automobila, podiže stražnje krilo i otvara razne aerodinamičke usisnike i preklope oko tijela. Igrači će moći aktivirati način praćenja tijekom vožnje i praktički osjetiti kako to utječe na performanse automobila u igri. Nije jasno hoće li i drugi automobili u igri sadržavati načine vožnje koje mijenjaju korisnici.

Image
Mercedes AMG ONE Izvor : Microsoft Studios, Playground Games

F P

Jedan od osnivača Balkan Tech Sectora. Puno radno vrijeme kao Telekomunikacijski Tehničar za vodećeg Europskog operatera. Hobi game strimer na FB.

Povezani članci

Back to top button