Tech Vijesti

Fuchsia OS novi operativni sustav na Samsung uređajima

iOS i Android su danas najpopularniji operativni sistemi. Fuchsia OS sa Samsung bi trebao napraviti spektakl, ali u zadnje vrijeme se dosta šuška o tome da Samsung kreće u svoj vlastiti operativni sistem. Kako stvari trenutno stoje iz Google-a im pomažu u tome. Nositi će naziv Fuchsia OS.

fuchsia os
Samsung Fuchisa OS

Samsung kao Huawei Harmony OS

Zasigurno Samsung želi izgledati posebno. Kad pogledamo mnogi popularni brendovi su na Androidu. Sony, Xiaomi, Nokia, ali i Huawei do nedavno od kad je dobio nogu od Google-a. Oni svakako žele napraviti iskorak u svom poslovanju i inovacijama, te samim time odlijepiti se od konkurencije koju mu radi Xiaomi danas. Samsung nema više nikakve special evente gdje nudi nešto što drugi nemaju, ali Xaiomi je to odradio.

U Samsungu su stjerani u kut po pitanju inovacija. Logično bi bilo da ponude nešto što bi privuklo korisnike, ali to svakako nije cijena. Ovaj put se odlučili za svoj vlastiti operativni sustav koji će nositi naziv Fuchsia OS.

Fuchsia OS

Trenutačno nemamo nikakav validan video uradak kako bi izgledao. Znamo da se odavno Google okrenuo u razvoju novog operativno sustava, ali ovaj put u korporaciji sa Samsungom. Žele ponuditi operativne sustave za mobitele, tablere pa i računare. Da li će to biti pucanje u vlastitu glavu kao s Windows phone operativnim sustavom to još ne znamo.

Samsung Fuchsia OS

Po svemu sudeći Fuchsia OS će biti prilagođena Gamerima. Zašto baš njima? Upravo zato što operativni sustav crpi maximum iz uređaja. Ako uredno rade igrice onda ne bi trebalo biti problema s drugim aplikacijama koje su uredno prilagođene novom sustavu. Svakako trebamo u početku očekivati neke Crash ili bugove. Vremenom će se to popravljati, ali dok šira masa korisnika ne prihvati novi operativni sustav.

Već godinama koristim android i postao mi je više monoton. Nadam se da će biti sličan kao Ubuntu Touch koji na moju žalost nije zaživio u široj primjeni.

Zbog te suradnje Samsung bi mogao imati prioritet prilikom prelaska s Androida na Fuchsiju, no ako Google zaista namjerava zamijeniti Android s novim OS-om, ista sudbina čeka i sve ostale mobilne kompanije (osim one s logom jabuke).

fuchsia os
Google Fuchsia OS

Tranzicija na potpuno novi operativni sustav bit će proces koji će trajati dugo vremena, vjerojatno godinama. Razlog zbog kojeg razvijaju Fuchsiju jest što taj OS razvijaju od nule, i to ne samo za mobilne uređaje, već za sve pametne uređaje – od telefona i tableta pa do računala, IoT uređaja i drugih. Npr. trenutačno se testira na Googleovu uređaju Nest Hub, a s vremenom bi se mogao upotrebljavati na većini uređaja koje svakodnevno koristimo,

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button