Recenzije

RECENZIJA: GPS ogrlica za pse. TKStar, Tractive i Garmin.

Neki psi jednostavno odlutaju pa se mnogi informiraju o GPS lokatoru s kojim mogu pratiti psa ili nekog drugog ljubimca. Danas ćemo vam pisati iskustva s kojim smo imali s ova 3 popularna brenda. TKStar je popularan zato što je jeftin, Tractive isto tako dok Garmin je preimum uređaj i dosta je skup. Ukratko ćemo opisati svaka od njih 3 koje smo naveli.

TKStar

TKStar je kineski brend, Jako je poznat zato što je jeftin i mnogi se odlučuju za njega. Online trgovine su pune njihovih GPS lokatora. On je prvi lokator za kućne ljubimce s kojim sam neke muke mučio. Zahtijeva SIM karticu te download aplikacije. Također zahtijeva i podešavanje GPS satelita koji se zbog nekih vrijednosti često mijenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

S mobilnog uređaja možete slati komande SMS da bi pri povratku SMS dobili koordinate lokatora. Aplikacija i nije baš precizna u lociranju. S obzirom da nešto sitno košta i nismo impresionirani s njim. Po meni teška klasika stara 20 godina s nekih 100 podešavanja.

Neki ga hvale, ali ja sam predstavio svoje iskustvo s TKStar. Nije me nimalo impresirao.

TKSTAR GPS colar
TKStar GPS Colar

Tractive

E ovo je već nešto bolje. Sama ogrilica košta nekih 30 do 40 €. Imaju svoju aplikaciju koja je jednostavna. Prilično je jednostavno za podesiti GPS uređaj na mobilni telefon. Tractive nudi pretplatu Basic i Premium. Ne razlikuju se mnogo u cijeni, ali u funkcijama jesu. Basic je osnovni i daje vam trenutačnu lokaciju, dok s premiumom možete pregledati sve rute koje je kućni ljubimac napravio. Znaci Tractive vam daje u premiumu cloud koji čuva sve pokrete ogrlice.

Mana mi je jedino pretplata. Oni u ponudi imaju pretplate za 1 mjesec i 1 godinu.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ukoliko memorirate kreditnu karticu, morate obratiti pozornost na Automatic recharge, funkcija koja sama nadopunjuje pretplatu. Također ukoliko želite izbrisati podatke kartice, to nije moguće jer morate ih mailom obavijestiti. Ovo nije problem ukoliko ćete koristiti Tractive svakodnevno na duže vrijeme. Po meni svakako isplativa investicija, te sigurno za te novce i vrijedi.

Tractive GPS Collar
Tractive GPS Collar

GARMIN

Garmin je svakako premium uređaj u bilo kojem smislu. Dal se radi o satu, planinarskoj opremi, GPS lokatoru ili bilo kojem produktu od njih, on je sami vrh. Taj vrh naravno i košta cijenom. Garmin cilja kvalitetom dobiti tržište pa s tim i uspijevaju. Stara Njemačka izreka kaže, u koliko ne znate što valja, znate što je skupo. Garmin je naravno opravdao to. Većinom ga koriste kao lokator lovci za svoje pse goniće. Garmin ima svoj satelit i ne koristi se komercijalnim satelitima. Jako je jak i radi na funkciji GPS lokatro-uređaj. Otvorena je komunikacija non stop, te s lokatorom možete odrediti mnogo parametara. Na kojoj je nadmorskoj visini od vas te u kojem smijeru od vas. Na uređaju možete pratiti u smislu kompasa poziciju lokatora.

Astro Garmin
Astro Garmin

Također ima puno bolji prijem, pa pri ulasku u kanjon ili neki zaklonjeni prostor daje puno bolje lokacije. Krasi ga kvaliteta baterije kao i izrada samih kućišta lokatora i uređaja. Jednostavan je za podesiti i može se sinkornizirati s drugim lokatorima marke Garmin.

Mogućnost ubacivanja raznih tipova mapa koje vam odgovaraju. Po meni jedan o najboljih lokatora, bez obzira na sve Garmin je opravdao svoje ime. Također je osiguran servis bez obzira koliko je star uređaj.

Svakako ne možemo zazirati u svačiji džep. Ali poslušajte nas da ispadne stara poslovica koja se koristila u Njemačkoj da jeftinije na kraju izađe skuplje. Ako baš morate birati između jeftinije verzije, naša preporuka je svakako Tractive. Zašto? Tractive se koristi GPS, dok TKStar zna nekad koristiti i 3g pozicioniranje po baznoj stanici. Sasvim vam pogriješi lokaciju i do 500 m od stvarne lokacije.

Neki se neće složiti s nama, ali se svi možemo složitit da je Garmin Astro TOP kupovina.

Ako vas zanimaju lovačke kamere, onu koju smo testirali i pokazala se vrlo dobra, možete pogledati klikom na >>>OVDJE<<<

Suntek
Suntek HC 900 PRO

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pročitajte također
Close
Back to top button