AndroidPametni telefoni

Izgleda odlično Huawei Harmony OS

Nakon natezanja s D. Trumpom i restrikcijama s Google uslugama, Huawei je morao proizvesti svoj Harmony OS. Naime prije nešto više od godinu dana zbog izrazitog osvajanja tržišta u USA, da bi to zaustavio iz nekih razloga je američka administracija uskratila usluge Google kineskom proizvođaču premium mobitela Huawei.

Naime Huawei se više nije mogao osloniti na Google usluge zbog politike. Naime oni koji se kunu u demokraciju su uskratili jednoj kompaniji usluge. Nikad nisu obrazložili pravi razlog, pa su naveli onaj stari šupljak da se radi o špijuniranju. Naime samim time bi zaštitili “amere” od špijuniranja u korist Huaweia. Da samo to nije u Americi, idemo malo u Europu i što se događa s Huaweim u Europi.

Harmony os

Huawei nije poznat samo po mobitelima, već i po opremi za odašiljanje 2G,3G,4G i naravno 5G mreža. Diljem Europe mnogi operateri koriste Huawei opremu odnosno ZTE koji je isto kineski proizvođač. Prije godinu dana u EU je izglasana rezolucija da će do 2024 sve Huawei i ZTE antene zamjenuti s Nokia ili Eriksson antenama. Evo i EU se kunu u demokraciju i slobodnu trgovinu, kao i slobodu u nadmetanju na tržištu. Izgleda da oni koji najviše zagovaraju slobodu konkurentnosti na tržištu je najviše i krše.

Harmony OS

Upravo iz ovih razloga Huawei je morao proizvesti svoj OS. Svi smo zasićeni Androidom i iOS, pa se nadamo da će Harmony OS donijeti neke nove novitete u operativnom smislu. Pošto Huawei trenutno ima 300 000 000 uređaja na tržištima diljem svijeta, ne znamo kako će se ovaj Harmony OS odraziti na postojeće vlasnike Android OS-a. Zatim se nameće drugo pitanje dal će Harmony OS biti sinkroniziran s drugim operativnim sistemima. Poput Google, LG WebOS, Tyzena i ostalih gadgeta. Trenutačno nemamo tu informaciju, ali ne vrijedi ako moramo gadgete prilagođavati njihovom OS. Svakako je ovaj operatinvni sistem najavljen za ovu godinu, pa ćemo prvom prilikom recenzirati taj operativni sustav.

Očekivanja

Nazad par godina sam imao LG Nexus koji je naravno bio ROOTan. Na njemu sam mogao ubacivati sve i svašta, pa tako sam imao priliku ubaciti UBUNTU OS koji je bio izuzetan te je bio spoj iOSa i Androida. Na žalost taj OS nikad nije zaživio. Dal će Harmony biti nešto slično možemo se nadati.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button