Pametni telefoni

Mobilni uređaji kao sredstvo špijuniranja. CIA, MOSSAD…..

Svi mi koristimo mobitele za vlastite potrebe. Svima nama je namjena telefoniranje i dopisivanje. Dal je to tako pa baš i nije. CIA i MOSSAD su tu. Kod dobre većine nas svi koristimo Google usluge kao i iOS. Što oni nude pored funkcija koje su nama potrebne, odnosno koje su njima potrebne pa i onim trećim strankama potrebne.

Sigurno ste se susretali s ovim!

Razgovarali ste u društvu o nekom filmu, sportu ili nečem trećem. Onda vam se za par sati ili par dana pojavi ta tema na vašem mobilnom uređaju. Malo kad pogledate i jeste tako. Naime Google kao i iOS u radu pasivnog mikrofona presluškuju vas. Dal je to legalno! JESTE. Jer 1. put kad ste upalili vaš mobilni uređaj, Google vas je upozorio i tražio dopuštenja za mikrofon, kameru i ostalo da prihvatite. Vi niste ni čitali te ste automatski prihvatili, smatrajući da se radi o nekim nebitnim stvarima. Kako obično bude, to piše sitnim slovima. Ta analiza se pokazala točnom pri analizi predsjedničkih izbora u Americi. Google kao iOS je nekoj tvrtki ustupio ta prava za analizu profila korisnika. Točno su predvidjeli izborni rezultat u Americi. Upravo na ovaj način ii prikupljenih podataka odnosno profila korisnika mobilnih uređaja. Googlali ste Bidena i čitali o njemu, normalno je da vas je Google okarakterizirao kao potencijalnog glasača Bidena.

CIA i MOSSAD

Najjače obavještajne agencije u svijetu su svakako CIA i MOSSAD. Zbog prijetnji terorizmom imaju sve uvide u skoro svakog korisnika mobilnog uređaja. Na Youtubeu je dosta video uradaka gdje pojedini Hackeri izvlače podatke drugih osoba. Možete zamisliti šta tek radi jedna obavještajna agencija s stotinama takvih hakera i mnogo naprednijim tehnologijama koje nisu dostupne za kupiti. Čak bi istaknuo MOSSAD kao jednu od najboljih obavještajnih agencija. Mada oni svi među sobom surađuju, ali MOSSAD i CIA su blisko vezane. Recimo obiteljski. Nakon terorističkog napada na olimpijce Izraela u Njemačkoj, MOSSAD je tada imao informaciju o potencijalnom udaru na svoje olimpijce. Tada nisu to shvatili realnim, pa su doživjeli debakl. Iza toga i najmanju prijetnju MOSSAD razmatra kao moguću te posebno radi na analizi i spriječavanju te prijetnje.

Facebook, WhatsApp, Viber, Mail su dostupni svim državnim sigurnosnim institucijama

Često vidimo na nekim parnicama za kriminal da se koriste transkripti razgovora. Od kud sudu ili državnom tijelu transkript razgovora između 2 ili više osoba. Ovi gore navedeni su dužni dostaviti zatraženo ukoliko neka država zahtijeva od njih sve transkripte razgovora. Oni moraju dostaviti traženo jer se ne radi više o privatnosti već o državnoj sigurnosti kao o sigurnosti njenih građana. Bilo da se radi o lokalnom ili međunarodnom sigurnosnom protokolu. Svi ti razgovori se vrše preko mobitela. Zato što su mobiteli svakako najviše rasprostranjen pojam korištenja komunikacija. Čak je nedavno WhatsApp predstavio nove uvijete korištenja gdje bi oni mogli bez vašeg pristanka koristiti vaše recimo fotografije u neke svrhe. Dogodio se revolt da su mnogi počeli koristiti ruski Telegram ili Snowdenov Signal. Kako su procurili podaci više miliona korisnika možete pročitati ovdje

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button