Električni alati

Nove Parkside Smart baterije

Lidl je za svoj alat ponudio novu vrstu baterije Parkside Smart Perfomance. Naime radi se o novoj vrsti baterije za Parkside alate. Izgledom izgledaju skoro pa identično, samo što nije senzor napunjenosti sa strane već se nalazi s stražnju odnosno zadnju stranu. Ovo je novost da jedan hobi alat izbaci na tržište Smart bateriju. Malo je onih profi alata odnosno proizvođača koji već imaju u ponudi Smart baterije.

Parkside
Parkside Smart baterija

Parkside Smart

Smart kao što mnogi znači da je pametno. U ovom slučaju baterija se veže s bluetooth na vaš mobilni telefon te vas obavještava o statusu baterije. Također je potrebno instalirati određenu aplikaciju kako bi to sve radilo. Ajde nije to toliko bajno koliko je ovo iduće.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Gabariti su se smanjili kod nove baterije. Svi poznajemo kako izgleda od 2 AH, sad je u tolikoj veličini 4 AH kod Smart baterije, dok je kod one veće umjesto 4 AH, sada se nalazi 8 AH. Sad zamislite kosilicu spojiti 2x na 8AH. Možete skoro čitav dan kositi da ne punite bateriju.

Barem se tako kaže, jer nove baterije daju bolje perfomanse i sporije se troše nego predhodne klasične.

LiHD vs LiPO

Po ovom testu i mnogim drugim testovima u Njemačkoj pokazale su se izuzetno kvalitetne. Sad treba malo vremena proći da se pokažu u kakvom su kapacitetu nakon godine dana korištenja. A da, i to nije sve. 3 godine garancije dobivate na ovu bateriju. Makita, DeWalt sramite se. Ipak je od poznatijih brendova Metabo ponudio LiHD baterije nove generacije.

Zar je potrebno da vas hobi alat iz Lidla demontira u inovacijama. Mnogima se sviđa Parkside, kao i meni. Imaju izuzetnih alata, ali imaju i promašaja. Svakako ova bolja strana je prevagnula. Dosta je boljeg alata, neg lošijeg.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

LiHD “High Denisty Lithium baterije”

U litij-ionskim (li-ion) baterijama skladištenje i oslobađanje energije osigurava se kretanjem litijevih iona s pozitivne na negativnu elektrodu naprijed-natrag preko elektrolita. U ovoj tehnologiji, pozitivna elektroda djeluje kao početni izvor litija, a negativna elektroda kao domaćin za litij. Nekoliko kemija okupljeno je pod nazivom litij-ionske baterije, kao rezultat desetljeća odabira i optimizacije blizu savršenstva pozitivnih i negativnih aktivnih materijala. Litirani metalni oksidi ili fosfati su najčešći materijal koji se koristi kao prisutni pozitivni materijali. Kao negativni materijali koriste se grafit, ali i grafit/silicij ili litirani titan oksidi.

Sa stvarnim materijalima i dizajnom ćelija, očekuje se da će li-ion tehnologija u sljedećim godinama dosegnuti energetsku granicu. Ipak, vrlo nedavna otkrića novih obitelji razornih aktivnih materijala trebala bi otključati sadašnja ograničenja. Ovi inovativni spojevi mogu pohraniti više litija u pozitivne i negativne elektrode i omogućit će po prvi put kombiniranje energije i snage. Osim toga, kod ovih novih spojeva također se uzima u obzir oskudica i kritičnost sirovina.

Koje su njegove prednosti?
Danas, među svim najsuvremenijim tehnologijama za pohranu, tehnologija litij-ionskih baterija omogućuje najvišu razinu gustoće energije. Performanse kao što su brzo punjenje ili radni prozor za temperaturu (-50°C do 125°C) mogu se fino podesiti velikim izborom dizajna ćelija i kemije. Nadalje, litij-ionske baterije pokazuju dodatne prednosti kao što su vrlo nisko samopražnjenje i vrlo dug životni vijek i performanse ciklusa, obično tisuće ciklusa punjenja/pražnjenja.

Kada to možemo očekivati?
Očekuje se da će nova generacija naprednih litij-ionskih baterija biti uvedena prije prve generacije čvrstih baterija. Biti će idealni za korištenje u aplikacijama kao što su sustavi za pohranu energije za obnovljive izvore energije i transport (pomorski, željeznički, zrakoplovna i izvan cestovna mobilnost) gdje su visoka energija, velika snaga i sigurnost obavezni.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button