Recenzije

RECENZIJA: Parkside alati. Strujni i baterijski. Zašto kupiti?

Parkside alati koji se mogu kupiti u Lidl-u

Kao muškarac koji voli zaprljati ruke i kao što narod kaže majstorijati, koristim razne alate pa tako i namjenske električne alate. Dolaskom Lidl lanca trgovine u Hrvatsku pa u Srbiju, stiglo je nešto novo. Relativno jeftin alat za korištenje marke Parskide. Nude velik spektar alata, što strujnog 220V što baterijskog na 20V.

Namjena alata Parkside svakako nije profesionalna. Radi se o alatu amaterske upotrebe odnosno Hobi alatu kad vam tu i tamo kroz vrijeme zatreba. Možda 2 puta do 50 puta godišnje, nije bitno za to i jeste namijenjen. Cijenovno je ispod svih ostalih alata poznatih marka Hitachi, Makita, DeWalt, Bosch,Hilti itd. Moramo shvatiti da su navedeni alati za profesionalnu upotrebu gdje se koriste po par sati dnevno. Za naše amaterske svrhe taj alat nije potreban.

“Da navedemo da ni u kojem slučaju Parkside alat nismo dobili od strane Lidl na recenziranje. Alat je isključivo kupljen vlastitim financijskim sredstvima te je recenziran neovisno bez ikakvog pritiska od strane Lidl ili Pakrside. Ovim recenziranjem želimo istaknuti sve prednosti i mane alata. Ni u kojem slučaju ni jedan faktor ne igra ulogu u donošenju predrasude o ovom alatu!”

Parkside
Parkside

Recimo baterijski odvijač u verziji Makita košta nekih 250 € do Bosch koji je 400 €. Ta varijanta u Parksideu ima za nekih 80 €. Makita vam daje garanciju od 1 do 2 godine, a zamislite sad ovo Parkside od 2 do 3 godine. E sad ako imate viška novaca svakako ćete kupiti neki od renomiranih marki, ali ako vam tu i tamo treba povremeno solidan alat tu je svakako Parskide odličan izbor.

TKO JE PARKSIDE I GDJE SE PROIZVODI?

Zelena i Crna verzija Parksidea

Na početku prodaje tih alata u Lidlu su isključivo bili zeleni alati. Radi se o motorima i četkicama koje alat posjeduje. Bez obzira on je odrađivao svoj posao, dok je crni Parkside u varijanti BL odnosno Brushless. Alat većih performansi s manjom potrošnjom energije te ne posjeduje četkice na sebi. Dugoročniji je te i samim time skuplji od zelene varijante.

Crnia verzija Brushless
Crnia verzija Brushless

Želimo zaključiti recenziju vlastitim iskustvom iz korištenja ovog alata iz Lidla. Osobno mene je oduševio kvalitetom za te novce. Služim se s njim povremeno i veoma mi je pouzdan. Što se tiče mojih potreba nije mi potreban skuplji alat, pa bih vam skrenuo pozornost na čuvanje odnosno skladištenje baterija Parkside. Baterije bi trebalo čuvati na toplom mjestu s razinom napunjenosti od 40% do 60%. Prepuna odnosno prazna baterija može naštetiti kapacitetu i trajanju baterije ukoliko se čuva na punom ili praznom kapacitetu.

OPŠIRNIJE O ALATIMA NA LINKU

Isplativost solarne energije/solarnih panela na području Balkana pročitajte svakako na ovom linku

POZITIVNA STVAR KOD AKU PARSKIDE

Jedna od pozitivnih stvari baterijskog alata kod Parkside jest standard. Oni koriste baterije 20V u rasponu od 2 ah do 4 ah. Baterije s odvijača odgovaraju ostalim alatima poput kutne brusilice, trimera za travu, električne pile, pile za živicu, itd. Kod profesionalnih proizvođača imate varijante od 12V, 18V, 24V pa tako da vam u nuždi ne može koristiti baterija s drugog alata a istog proizvođača.

Što se tiče ovog alata svakako niste pogriješili. On će vas služiti samo je pitanje koliko ga želite dugo koristiti odnosno opterećivati. Morate shvatiti da je alat kako smo naveli Hobi alat, alat koji se koristi tu i tamo. Imam par kolega koji se bave raznim poslovima te koriste DeWalt i Makitu u svom poslu, ali kupuju i Parkside. Pitao sam ovog jednog, zašto kupuješ Hobi alat. Odgovor je jednostavan bio da ga i ovaj Lidl alat služi kao i Makita u njegovom poslu, samo što je jeftinija. Dakako, svi proizvodi ne mogu biti ekstra, ali kod ovog alata možemo naći jako dobar alat pogotovo Crna verzija.

OPŠIRNIJE O ALATIMA NA LINKU

U koliko kopirate tekst s ove stranice, obavezno naglasiti da je tekst kopiran i postaviti poveznicu u obliku URL na ovaj post. www.balkantechsector.com

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button