Pametni telefoniAndroid

Polako se pojavljuju detalji SAMSUNG A82.

Samsung već jedan niz godina ima seriju A. Radi se o srednjoj klasi mobilnog uređaja i krenuli su s 1 decimalom, da bi prije 2 godine krenuli s serijama 2 decimale. A30, A50, A70, pa lani su krenuli na A31, A51, A71 pa A81. Ove godine očekujemo i imamo serije tipa A32.

Samsung je 2019. godine predstavio Galaxy A80, a ovo je jedan od kompanijinih unikatnijih telefona. Novi model više stiže kao Galaxy A Quantum nasljednik.

U Južnoj Koreji, telefon će nositi naziv Samsung Galaxy Quantum2 i biti će ekskluziva za SKT. Prema glasinama, telefon bi globalno trebalo da se prodaje kao Galaxy A82.

Flip kamere, koja je bila glavna karakteristika A80 modela, ovoga puta nema. Tu je 6.7-inčni Super AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem, 1080p+ rezolucijom i 300 nita osvjetljenjem. Telefon će biti vodootporan, sa IP67 certifikatom.

samsung

Na poleđini će se naći 64MP glavna kamera sa OIS podrškom (uz IMX686 senzor), dok funkcije ostala dva senzora za sada nisu poznata. Telefon će napajati 4500mAh baterija sa podrškom za 25W punjenje (u pakovanju stiže 15W punjač).

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a82s_camera_detailed-news-48277.php

Galaxy Quantum2 će za SKT biti objavljen 23. aprila, a za sada nema informacija kada će Galaxy A82 biti predstavljen globalno. Svakako bilo koji model Samsunga je izvanredan. Poput najpoznatije serije S, odnosno N kao Note, oni nude i seriju A, F, M. Bez obzira koji kupili, srednje zadovoljni korisnici će biti zadovoljni mobitelom. Oni koji žele ekstra perfomanse morati će uzeti S seriju ili N kako bi upotpunili svoju potražnju za kvalitetom.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Pročitajte također
Close
Back to top button