Apple

Povećava se RAM na iPhone PRO 14 od sljedeće godine

Današnji aktualni iPhone 13 PRO ima svega 6 GB RAM odnosno radne memorije. To možemo reći da je i vrlo dobro jer teško da će se ta memorija zakucati u maximum danas pa i za 3 godine. Naime iz Applea tvrde da će serija iPhone 14 PRO imati 2 GB više memorije neg njegov prethodnik serija 13.

iPhone 14 PRO
iPhone 14 PRO

RAM će rasti na iPhone te na drugim proizvođačima

RAM memorija odnosnoo radna memorija će morati rasti s vremenom. To će biti svakako presedan za sve proizvođače. Ukoliko danas imate na svom uređaju 6 GB memorije. To je danas sasvim dovoljno, ali dal će biti dovoljno za 2-3 godine. Nekim aplikacijama i procesima da, ali tada će postojati neke druge aplikacije koje će jesti memoriju. Bilo u pitanju RAM ili ROM memorija svakako mora ići na veći kapacitet.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Uzmite današnje slike koje teže po 5-6 MB pa i više. To je nekad bilo puno manje, od 1-1.5 MB. Kako vrijeme odmiče aplikacije i procesi su sve teži pa samim time zahtijeva više skladištne i radne memorije. Ne morate se brinuti, jer bi cijene trebale ostati iste ili približno iste kao danas. Tako da danas u srednjem budžetu možete kupiti mobitel oko 400 EUR dok oni premium su svakako od 700 pa do 1500 EUR.

iPphone 14 2 TB memorija
iPphone 14 2 TB memorija

Što se tiče iPhonea, to je svakako premium mobilni uređaj koji košta. Pošto se nose kao premium onda očekujte te viškove i pojačane memorije na spram drugih.

O tome kako se iPhone 13 PRO nije dopao korisnicima, možete pročitati >>>OVDJE<<<

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button