Recenzije

RECENZIJA GPS Kids watch. Ne bacajte novce na kineske satove.

Opet vam pišem iz svog vlastitog iskustva kao roditelja i naravno ovog sata koji bi trebao služiti za praćenje djeteta dok je vani ili u školi. Pokušat ćemo napraviti recenziju s prednostima i manama tih kineskih satova, ali bi odmah naveo da ima više mana neg prednosti. Ocijene u recezniji su od 1 do 10. Ali idemo malo o satu.

Da vas odmah obavijestim da na našim tržištima tih satova od renomiranih poznatih proizvođača skoro i nema, ali opet kao i svagdje javljaju se jeftini kineski proizvodi. Nemam protiv kineskih proizvoda ništa, ali imam i svašta. Svakako niste dobili ono što ste mislili da ste kupili.

Svakako nije preporuka za kupovinu.

GPS pozicija netočna. Da koliko se trudili s nekim naprednim postavkama mjenjanja GPS satelita, odvraća vas po par stotina metara od stvarne lokacije. Ponekad i do 1 km. U tom slucaju ne možete kalibrirati GPS prijem na satu.

Podešavanje sata je jako zahtijevno. Od samog početka se morate registrirati, pa upisivat neke podatke kao i SIM broj koji nosi. Također sat ima pozicioniranje po baznoj stanici mobilne mreže. Svakako nije jednostavno promijenuti tu postavku. Pored katastrofalnog GPS pozicioniranja ili putem mobilne bazne stanice operatora koji SIM koristite, tu je i katastrofalna baterija.

Baterija kao i baterija nema nekakav kapacitet, Čak kod kćerkinog sata je došao priključak za neki čudan magnetni spoj. Morate precizirati spojnicu kabla za punjenje. Nije klasični mini usb, micro usb ili neki drugi standardniji tip spoja.

Gumeni remen je od neke jeftinije gume rađen i na suncu postane pre fleksibilan. Kao roditelj bi ga mogao nositi na ruci. F

Funkcije na satu su recimo ajd neki mali plus, ali SOS tipka se ne da podesiti na ovom modelu kojeg sam kupio. Upisivao sam komande putem aplikacije i putem SMS-a ali pritiskom na SOS uopće ne radi. Šta reći na kraju da sam razočaran. Sat je ispod svih minimuma koje očekujete pri kupovini.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Pročitajte također
Close
Back to top button