Recenzije

Recenzija Xiaomi MI magnetic camere 1080P

Pozdrav ekipa. Danas ćemo recenzirati kameru Xiaomi MI Magnetic mount 1080P. U recenziji ćemo navesti sve prednosti i mane same kamere kao i utiske zadovoljstva s kamerom. Iskreno volimo recenzirati ove jeftinije stvari. Dal su opravdali cijenu/kvalitet morati ćete pročitati recenziju naravno.

UNBOXING PACKAGE

U samom pakovanju odnosno u kutiji dolaze kamera, magnetni nosač s film ljepilom te usb kabal za napajanje. U paketu ne dolazi punjač pa morate ekstra uzeti neki drugi s voltažom 5V i amperažom 1.5 do 2A. Također uz pakovanje ne dolazi Micro SD kartica. Kamera podržava do 32 GB kapacitet kartice pa samim time morate ekstra kupiti memory card. Obratite pozornost da bude Class10. Na kraju umjesto cijene paketa kamere od 35 Eur, kamera vas dođe s memory i drugim punjačem oko 55 Eur. Također se može koristiti kao BabyPhone jer ima obostranu komunikaciju. Kamera sadrži microphone i zvučnik te možete komunicirati LIVE.

Kvalitet snimanja i funkcije kamere

Ovaj model Xiaomi MI magnet mounta na odnosu Xiaomi MI 360 ima lošiji video recorder. Kamera slabo absorbira osvjetljenje koje dolazi recimo s lijevu stranu, a desna vam je zatamnjena. Također kod ovog modela je slabo prepoznavanje face osobe na odnosu MI360 modela. U svakom slučaju možemo kvalitetu slike opisati kao 3 od 5. Podešavanje kamere je jednostavno. Mislimo na podešavanje rada kamera. Kamera nudi snimanje na SD kao puni kapacitet snimanja te snimanje alarma odnosno pokreta. U tom alarmnom snimanju kamera samo snima kad osjeti pokret odnosno zvuk. Također možete pojačavati senzor pokreta odnosno smanjivati. Možete i podešavati manualno vrijeme alarma odnosno postaviti dnevni ili noćni režim snimanja. Ovo možemo istaknuti kao jedan plus ove kamere, a kvalitet slike kao neki manji minus. Xiaomi je novijim modelima ispravio ovaj mali minus, pa su MI 360 svakako kvalitetnijeg video snimanja. Ovaj magnetic mount posjeduje IP65 zaštitu te može biti vani. Trpi vlagu, ali kišu svakako ne.

Xiaomi MI

Ostali nedostatci

Kao ostale nedostatke bi naveo što se kamera ne može upariti s postojećim video nadzorom ukoliko ga imate. Oni koriste samo svoj Xiaomi Cloud odnosno SD karticu za snimanje. Također ne podržava OnVif sinkronizaciju te ne podržava ostale Cloude ili NAS storage. Ovo je samostalni video nadzor koji je izgleda moguće sinkronizirati samo s Xiaomi Smart home uređajima.

Zaključak

Ukoliko vam treba tu i tamo da imate neku vrstu video nadzora onda će Xiaomi opravdati tu potrebu. Nije namjenjen profesionalnoj upotrebi što samo govori i cijena proizvoda kao ni sinkronizacija. Tu i tamo možemo reći da vrijedi tih 55 Eur, ali više svakako NE.

Update 72 sata iza korištenja.

Kamera je totalno sr..nje. Iz nekog čistog mira i neobjašnjenih okolnosti stane na 91% live viewa. Ne može reproducirati sliku. 2. stvar je što ako snima čitav dan odnonso always mogu se snimci pogledati, ako snima alarmne pokrete odnosno pokrete snimci se ne mogu pogledati. Često piše NO MEMORY CARD INSERTED a kartica je unutar nje. Kamera je totalno nedefinirana. Često sam puta palio je i gasio ručno da bi je mogao koristit. Svakako bi preporučio 360 od Xiaomija jer je ova totalno “SRANJE” Kontakirao sam support od Xiaomija ni oni pojma nemaju što, zašto i kako riješiti ovu magnetic mount verziju. Ne bacajte novce na ovaj model.

Xiaomi Magnetic mount

Kvaliteta izrade
Software kamere
Sastav pakiranja
Rad kamere
Kvaliteta video snimka
Senzor pokretljivosti
Cijena
Uloženo/dobiveno

Pa i nije neka kvaliteta kao ni oduševljenost kao kod novijeg modela 360 2K

User Rating: Be the first one !

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button