Android

Samsung S 22. Poznat datum, cijena i specifikacije

Još jedan Samsung iz serije S. Naime po najavama poznatih web servisa, seriju Samsung S 22 možemo očekivati početkom iduće godine 2022. Pošto mu predhodnik iz serije S 21 nije napravio značajan utisak na tržištu, iz tvrtke Samsung su krenuli u revoluciju serije S 22 kako bi ponovno privukli određen dio korisnika prema svom Premium uređaju. Što on donosi nova idemo vidjeti:

Samsung S 22
Samsung S22

Samsung S pen

Po nagađanjima s stranih servisa, ovaj model bi imao S pen. Naime ta bi opcija bila omogućena da nabavite dodatno S pen, a ne da dolazi uz uređaj. Sad je pitanje koliko se žele prikloniti drugom premium uređaju Note. Ipak Note ima taj S pen već par svojih serija, dal će S serija dobiti kao dodatak S pen još je neslužbeno. Svakako ovo nije neka inovacija koja će približiti nove potencijalne korisnike.

Izgleda da dolazi kraj serije Note. Sada bi imali Samsung S 22, S 22+ te S 22 Ultra koji bi trebao zamjenuti Note seriju. Ove 3 verzije su u 3 različite veličine. U njima će se nalazit slot za S pen, a dal će on dolaziti uz uređaj ili će se morati zasebno kupovati još nije naglašeno iz Samsunga.

Inovacije u S 22

Naime najveća inovacija u seriji S 22 bi trebala biti selfie kamera ispod zaslona koja se ne bi trebala fizički vidjeti. Iz ove tvrtke je ta inovacija bila najavljivana i za seriju S 20, ali očito su čuvali adut ili nisu dovoljno razvili tehnologiju da selfie kameru skriju ispod ekrana. Također pod inovaciju ne ide novi Snapdragonov 895 čip.

Da se razumijemo ovo je trenutno jedan od najboljih i najpouzdanijih chipseta na tržištu. Također nova serija S 22 bi trebala biti tanja i manjih dimenzija nego predhodnik. Očito su poslušali korisnike svog premium brenda pa su malo smanjili dimenzije kako bi se što bolje prilagodili novim pa i postojećim korisnicima S serije. Na prednjoj bi kameri imao 1 veliku leću, kao i 3 manje leće.

Također navode da bi prednja kamera bila čak 200 megapiksela. Po nekim izvorima Samsung bi trebao imati naprijed 4 ili 5 leća, od kojih bi ona main kamera bila velika s 200 mpx. Huawei je dosta pomrsio račune sa svojim kamerama koje su izvrsne pa čak bolje nego kod Samsunga sve zahvaljujući Sony lećama. Izgledom Ultra bi trebala biti slična kao serija + kod iPhonea.

samsung
Samsung S 22

Cijena boli glava

Po najavama ova serija bi trebala imati 3 verzije. Svakako one će biti do 200 USD skuplje neg inače koliko su koštali njegovi predhodnici. Zašto? Odgovorno je tržište sirovina koje je drastično podiglo cijene za paladium i zlato. Te 2 sirovine koje su neizostavne su drastično skupe u zadnjoj godini, pa tako da je cijena paladiuma i zlata otišla od 30 do 50%. Isti slučaj je sa svim komponentama, nije bitno jel grafička kartica, matična ploča, pametni sat. Sve se to negativno odrazilo zbog povećane cijene sirovina, a kako stvari stoje neće se mijenjati sigurno u našu korist.

Baterija i punjač

To još nije definirano, ali se očekuje baterija od 4000 mAh do 5200 mAh. Ništa specijalno po pitanju kapaciteta baterije. Dolazi standardno kao u serijama A, F i M. Tako je slično kao i kod ostalih proizvođača. E sad se pitanje postavlja Supercharge, Spominju se 25W, 35W i 65W. Ima dosta šuškanja da se radi o 45W punjaču sa SuperCharge. Ovdje svakako nisu odskočili od konkurencije. Nećemo reći da je u pitanju stara tehnologija, ali ipak ako je premium onda očekujemo nešto bolje.

Svi danas imamo što manje vremena za puniti mobitel, a konkurencija po tom pitanju udara jako pa bi ovo bilo pucanje u noge po pitanju niskih slabih punjača. Evo vidjeli smo inovaciju iz Xiaomi gdje nude pun mobilni uređaj za 17 minuta i to s preko 100W punjačem. Dal će do početka 2022 nešto radikalno Samsung poduzeti, moramo još malo čekati.

samsung
1 Huge cam 200 mpx

Micro SD slot se vraća?

Jedan od najvećih nedostataka u seriji S 21 su naveli kao nedostatak za vanjsku memoriju. Naime da je serija S 21 izbacila slot za Micro SD, pa su korisnici negodovali zbog toga. Ovim putem možda se vrati u seriji S 22 Micro SD slot što bi bilo svakako preporučljivo jer pojedini korisnici svoj mobilni telefon vide kao NAS uređaj ili neki drugi memorijski servis. Ipak SD memorija svakako nije pouzdana za čuvanje bilo kakve vrste memorije.

Ali eto, fanovi Samsunga su negodovali na taj manjak kod S 21. Ja bih istaknuo više da je mana što je slabiji kapacitet baterije i sporije punjenje.Svakako ćemo morati sačekati kraj ove 2021 godine kako bi imali što bolje informacije odnosno pouzdanije oko serije S 22. Ovako ovo su samo neka nagađanja od rumorsa kako bi trebao izgledati novi Samsung S 22 i što bi sve u specifikacijama trebao imati.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button