Software

Skype lagano gubi od Microsoft Teams

Windows 11 ima otvorenu rupu u obliku Skype-a

Analiza nove verzije Windows 11, koja je već službeno najavljena ranije ovog mjeseca, otkrila je da će novi operativni sustav promijeniti više od samog sučelja i programske trake.Pod pretpostavkom da je developer verzija reprezentativna za konačnu verziju, čini se da je usluga videokonferencija Skype izbrisan s popisa softvera koji je unaprijed instaliran sa sustavom Windows.

Nestala je i značajka Meet Now koja korisnicima omogućuje pokretanje sastanaka izravno s radne površine, bez potrebe za prijavom ili otvaranjem klijenta. Alat je predstavljen prošle godine kako bi pomogao korisnicima da se povežu s prijateljima i obitelji tijekom pandemije, ali njegovo izostavljanje iz sustava Windows 11 sugerira da je prihvaćanje tog alata među korisnicima bilo ograničeno.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Aplikacija će dalje biti dostupna za Windows 11 putem Microsoftove trgovine, ali odluka da je se izbaci iz popisa unaprijed učitanih softvera dovoljno govori o putanji usluge.

Skype

Skype za posao i Microsoft Teams


Microsoft je kupio Skype 2011. za 8,5 milijardi dolara, no platforma je od tada izgubila svoj put, naišavši na žestoke kritike zbog odluke da se nove značajke daju prednost kvaliteti poziva.

Tijekom pandemije Skype je bio druga rupa na sviralu zbog nove Microsoftove vodeće platforme za suradnju, Teams.
U ljeto 2019. Microsoft je objavio da će povući Skype for Business Online do 31. srpnja 2021.

Usluga usmjerena na potrošače i dalje će biti dostupna, ali poslovni će korisnici (s izuzetkom lokalnih Skype-a za poslovne korisnike) biti prisiljeni migrirati u Teams. Microsoft je dao sve od sebe da potakne tvrtke da prije i kasnije izvrše promjenu, uvodeći nove funkcionalnosti i poboljšanja performansi ekskluzivno za “timove”. Tvrtka je također izradila opsežni okvir za usmjeravanje tvrtki koje vrše prijelaz, a također je domaćin besplatnih radionica o planiranju nadogradnje.Odluka o uklanjanju aplikacije iz sustava Windows 11 logičan je sljedeći korak u ovom procesu, dajući korisnicima jedan razlog više za korištenje Teams.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Također se očekuje da će Microsoft zamijeniti značajku Skype Meet Now sličnim alatom usmjerenim na “timove” u sustavu Windows 11, pod imenom Meet and Chat.
Ova će značajka korisnicima omogućiti pristup Teams kanalima i video sastancima pomoću gumba na programskoj traci.

F P

Jedan od osnivača Balkan Tech Sectora. Puno radno vrijeme kao Telekomunikacijski Tehničar za vodećeg Europskog operatera. Hobi game strimer na FB.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button