Gaming

Sony prodao preko 13 mil. Playstationa 5

Sony poznati brend pogotovo kad je gaming u pitanju je prodao svoj Playstation 5 u preko 13 miliona komada. Naime ova serija ima 2 verzije sad za sad. Radi se o digitalu koja nema mogućnost preuzimanja CD/DVD/BRay diskova kao i verzija sa fizičkim čitačem diskova. Jeftinija je ova prva verzija Digital jer ne sadrži komponentu čitača diskova koji su već jednom nogom u prošlosti, ali i dalje se prodaje zbog nekih igrača koji koriste konzolu bez interneta ili igrača koji sakupljaju kolekcije igrica.

Playstation 5
Playstation 5

Playstation 5 nije još u top formi

Kako je izašao i dalje su mnogi naslovi pristizali za predhodnu seriju PS4. Tako možemo kazati da na samom početku i nije bilo nekih popularnih naslova da bi privuklo korisnike da se riješe svoje PS4 i kupe si PS5. Mnogi i dalje “tuku” PS4 jer ostaje ekipa koja igra online, dok su se tek neki odvažili za PS5 ali i dalje koriste PS4.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zato kažemo da nije još u top formi pa je za očekivati da iduća godina bude ta koja će ga uvesti u top formu s igricama. Kada na to gledamo dosta je igrica više prodano ove godine samo zahvaljujući što su određen broj ljudi kupovao 2x istu igru, što za PS4 što za PS5, ali svakako nije neko drastično odstupanje.

Jeftiniji,a skuplji

Kako navode iz Sony da je ovaj Playstation povoljniji u proizvodnji bio neg njegov predhodnik PS4, pa se pitamo kako su pojedini trgovci lupali cijene zbog nedostatka na tržištu. Na samom početku oni koji su “imali sreće” pa su dobili svoj komad po relativnoj redovnoj cijeni, neki su ga kupovali i za 900-1000 EUR.

Gledajući predhodne modele ovaj i jeste malo jeftiniji, ali ako već dajemo 600 do 700 EUR šta nam znači da je jeftiniji 30 do 40 EUR. OK, možda 1 kontroler. Kad pogledamo cijene kontrolera su skoro iste, s obzirom da je ovaj novi daleko napredniji od predhodnika, pa samim time već pojedinci prijavljuju neke poteškoće i nelagode u radu.

After 6 months

Opet postoji tvrdnja da s konzola će biti osigurano preko 22 miliona do 3/2020. Mislimo da je onaj glavni boom prošao, ali idu sada blagdani koji će svakako podići broj prodaje konzola na svjetskom tržištu, pa tako i na našem. Tu je i Black Friday koji nam dolazi u susret pa bi vam bilo OK sačekati malo da bi povoljnije prošli.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nadamo se da ćete pri kupovini dobro proći, a kako izgleda Forza Horizon 5 na PS5 možete pogledati <<<OVDJE>>>

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button