Vaše okružje

Sparx LED rasvjeta: Kad vidite ovo, beži Jankec.

Sparx LED rasvjeta je postala popularna na Balkanskom tržištu u posljednje vrijeme. Pored ostalih poznatih brendova Phillips, Osram i drugih, tu se pojavio i Sparx. Pored Horoza po meni jedna od gorih ne-kvalitetnijih brendova u pojmu LED osvjteljenja s njihovim tijelima. Radilo se o LED panelima ili klasičnim žaruljama, sigurno su na dnu ljestvice, pa možda i ispod toga.

Sparx
Sparx

SPARX LED Paneli i žarulje

Najveći im je asortiman LED panela. Bili oni ugradbeni ili nadžbukni nude razne dimenzije i oblike. Tu su također razne jačine od 10 pa do nekih 60 Watt jačine. Također tu je i boja LED žarulja odnosno one koje oni emitiraju. To je postalo standard kao kod ostalih da mogu ponuditi šiti asortiman boje svijetla, jačine kao i oblika. Da bih vas informirao da ne trošite vrijeme i novac na gluposti, ovaj put vam pišem iskreno te prenosim svoje vlastito iskustvo. Ni u kojem slučaju ne želim “popljuvati” brend, ali imam pravo iznijeti svoje iskustvo s tim brendom.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Domaća trgovina koja se bavi raznim rasvjetnim tijelima nudi ovaj SPARX sa 3 godine garancije. Super na prvu, ali na drugu svakako nije super. Kako tehnologije odmiču ka boljem, LED bi danas trebao trajati u prosijeku nekih 30 000 sati. Da dobro ste pročitali. Ako vam žarulje rade u prosijeku 12 sati, onda imate izračun da mjesečno rade 360 sati. To kad bi uračunali u prosjek LED rasvjete od 30 000 sati rada ispada da bi trebala raditi 7 godina.

Koje su LED žarulje najbolje za vaš automobil možete pročitati >>>OVDJE<<<

Erfolg žarulje za vaš automobil, svakako dobar izbor iz više razloga.

Sparx tu garanciju daje na 3 godine, ali ne može izdržati ni par mjeseci. Kod sebe u posljednje vrijeme mijenjam često stare tipove osvijetljenja, poput Wolframovih žarulja, kao i halogenih žarulja. Ispadne zgodno sve promijeniti “u paketu” gdje dobijete nosač, rasvjetno tijelo kao i pretvarač napona. Pošto znam sam uredno promjenuti osvjetljenje te nije mi potreban električar, uštedio sam dosta vremena i novca samim time.

sparx
Sparx nadžbukni panel

U posljednjih godinu dana sam ugradio preko 10 LED panela od Sparxa kod sebe. Do sada unutar godine sam promijenio ih 4 komada koje su postaljveni prije par mjeseci. Ono je pod garancijom, ali od mene zahtijeva da se to skine i zamjeni dok je pod garancijom, te da se vrati ponovno. Ja tu gubim samo vrijeme, dok bi vi morali platiti nekoga električara da vam skine rasvjetno tijelo i opet da dođe da vam ugradi.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Na kraju ispada rađa skuplja nego ovo kinesko osvjetljenje. Tu i tamo ode trafo, a često i LED odu od nekvalitete. Nije zgodno mjenjati tijela kada radite u predio iznad glave. Gledate prema gore i ruke vam su vam iznad glave pa često zahtijeva manji predah kako bi nastavili. Također imamo situaciju gdje nije lako dostupno zamjenuti, pa onda se svakako SPARX sredstvo za izbjegavanje.

Naša preporuka je svakako Phillips ili Osram. Tu iz iskustva vam govorim da su dobra, mada nisu svi savršeni ali su dobar dio stepenica iznad Sparxa kao i Horoza. Horoz je po meni čak gori nego Sparx. Prije samog Sparxa sam koristio u par navrata Horoz koji je kriminalan kvalitetom. Nebrojno puta napajanje otpakiravam i spajam na napon, ono ne radi. Sjedi u automobil i nazad mijenjaj.

Može se dogoditi da je serija loša, ali u oba ova slučaja su serije sve loše, osim jedne koja bude OK. Downlight sam montirao prije 2 godine i dan danas radi, ali ostalo je totalno loše. Ako ste sreće onda nećete imati problema, ali iz iskustva govorim da svaki put nemam sreće s nekim brendovima koji su jeftiniji i pristupačniji. U ponudi ima dosta toga i ne vrijedi više pravilo ako je skupo da je dobro, pogotovo ne vrijedi ovo da je jeftino a dobro. O njihovim žaruljama nemam potrebe govoriti jer me je stid vratiti i reći da je pod garancijom.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pročitajte također
Close
Back to top button