Tech Vijesti

Ne nije NLO već Starlink internet putem satelita od Elona Muska

Ne naravno nije NLO kako su mnogi klikbait portalni prenijeli i teoretičari u zavjere i NLO. Radi se o seriji odnosno TRAINU kako se službeno zove Starlink satelita koji će biti dostupni i Europi. Naime Elon Musk Starlink internet već je dostupan diljem Amerike.

Širom Hrvatske i BiH u četvrtak navečer na nebu su se mogli vidjeti svjetleći objekti u pravilnoj formaciji. Prema riječima onih koji su ih vidjeli, riječ je o desecima svjetlećih objekata koji su nebom prošli u pravilnoj putanji.

Ovaj internet je iskljčivo namjenjen ruralni područjima gdje nije dostupan mobilni signal kao ni kruta zemaljska veza. Također ga mnogi koriste zbog špijuniranja od drugih providera, te pogotovo u Americi gdje Google i Apple drže najveći udio u tome.

Sateliti su gusto grupirani dok se pomoću vlastitih ionskih motora polako penju na konačnu orbitu od 550 kilometara visine, jureći brzinom od oko 28.000 km/h.Nakon što se pozicioniraju, više neće biti toliko uočljivi te će se ravnomjerno rasporediti oko cijelog opsega planeta Zemlje. Novih 60 satelita Starlink lansirano je s Floride 4. svibnja. U trenutku kada su bili vidljivi s našeg područja nalazili su se na visini od oko 220 kilometara i kretali su se brzinom od oko 27.000 km/h.
Starlink

Na prvu svi su pomislili da je invazija leteći objekata na zemlju. Ne nije sad za sada svakako, ali je zanimljiv prizor pa samo vam i video uradak ubacili s YouTube da možete uživati pregledu. Što reći Starlink NLO je nekima bio na opću radost, a nekima na opće zabrinjavanje. Svakako se ne morate brinuti zbog nazvanog Starlink NLO.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Pročitajte također
Close
Back to top button