Mreža

Telemach Hrvatska u problemima. Rast prigovora 232%

Telemach je ne baš tako davno otkupio tržište Tele2 u Republici Hrvatskoj. Preuzeli su na sebe korisnike Tele2 želeći tako nastupiti na tržištu u RH. Da je sjajno pa nije baš. Non stop ih prate nekakvi problem, pogotovo korisnike koji su očekivali da će Telemach ponuditi nešto više, ali nije. Ostalo je isto s mnoštvo problema, pa ćemo navesti neke koji su razočarali korisnike.

Telemach
Telemach

Razvoj i ulaganja.

Najavljivalo se ulaganje od 230 milijuna eura u razvoj 5G i optičke mreže, osiguravanje najbolje kvalitete mobilne mreže i nove mobilne usluge, no prije nego što se ova obećanja ispune, čini se da će novi vlasnik morati popraviti narušene odnose s potrošačima koji, otkako je Tele2 došao u ruke novih vlasnika, ne skrivaju nezadovoljstvo uslugom.

S obzirom na povećani broj prigovora i reklamacija potrošača, a koje su nam potvrdili i u HAKOM-u, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Telemach uspjeti zadržati istu poziciju ili će im se stanoviti problemi koje posljednjih godinu dana prijavljuju korisnici odraziti i na službenu statistiku. U svemu gledajući nisu opravdali svoja obećanja postojećim korisnicima niti ponudili nešto novo što konkurencija nema. Boriti se s T Com je teško.

Prilagodba novih sustava

Uočen je povećani broj upita prema Službi za korisnike što je rezultiralo periodima dužeg čekanja, no Služba za korisnike je u svakom trenutku bila dostupna. Dapače, djelatnici zaduženi za korisničku podršku putem svih dostupnih kanala, uključujući i društvene mreže, nastojali su u što kraćem roku odgovoriti na sve upite, kao što to i inače čine, tvrde te dodaju kako su u posljednjih godinu i pol dana zaposlili 59 novih djelatnika te da aktivno rade, između ostaloga, i na unapređenju usluga obuhvaćenih HAKOM-ovim rješenjima.

telemach
Telemach

Koliko su u tome bili uspješni, znat će se tijekom 10/2021, no treba znati kako je najteže vratiti povjerenje – razočaranog potrošača.

Rast prigovora od čak 232%

Iako kod većine operatera nema značajnijeg odstupanja u broju prigovora korisnika u prvom stupnju, iznimka je teleoperater Telemach kod kojeg je broj prigovora u prvih šest mjeseci 2021. godine porastao za čak 232 posto dok je u drugom stupnju smanjen za 45 posto, vidljivo je iz izvješća Hrvatske regulatorne agencije za elektroničke komunikacije.

U HAKOM-ovu izvješću tako je sada i službeno moguće vidjeti ono o čemu Jutarnji piše već nekoliko tjedana – da teleoperater kojeg je preuzeo United Group ima poteškoća na svojoj relaciji s korisnicima koji se u posljednje vrijeme žale na lošu uslugu, a isto je vidljivo i iz rješenja koja je donosila sama agencija.

telemach

Inače, regulator je u prvoj polovici 2021. godine riješio ukupno 683 zahtjeva za rješavanje spora, od čega se njihov najveći broj odnosio na dva najveća operatera, a najčešći razlozi pokretanja sporova bili su prijevremeni raskid ugovora zbog povrede pretplatničkog ugovora, a potom obračun, potrošnja i ostvareni promet.

Slična situacija u BiH

U Bosni i Hercegovini već par godina Telemach je doslovice drmao svojim uslugama. Imali su dosta jak internet s obzirom na konkurenciju koju je nudio jedan od 3 operatera unutar BiH. U to vrijeme su naslagali dosta korisnika na svojim uslugama, ali su se počeli pojavljivati problemi koji nisu adekvatno uklanjani.

Mnogi od njih su se žalili na pad brzina interneta, velike pingove kao i smetnje u radu. Pogotovo aplikacije EON koja iz čistog razloga radi ometano. Pošto je Telemach preuzeo lokalne kabelske operatere i investirao u novu opremu, izgledno je da je ta oprema patila. Korisnici su nabacivani na usluge a nije se pratilo dal ta sva oprema može podnijeti toliki broj.

Nudili su brzine 200/300/500 mbits, ali mnogi od njih su sretni ukoliko imaju pola od navedenog. Kasnije su se ugovorom ogradili kao i svi da će isporučiti do recimo 200 mbits, a ne zagarantovana tolika brzina. Kako je Telemach restriktirao korisnike možete pročitati <<<OVDJE>>>

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Pročitajte također
Close
Back to top button