Mreža

Telemach otkupio Optima telekom u RH

Nakon Tele2, Telemach je otkupio većinski dio dionica od Optima telekoma. Naime Telemach se širi na području Republike Hrvatske. Nakon preuzimanja mobilnog operatera TELE2, ovaj put je preuzeo većinski udio u dionicama od Optima telekoma koji je nudio internet i ostale usluge putem zemaljskih instalacija.

Telemach & Optima telekom
Telemach & Optima telekom

Telemach se nije proslavio u RH

Već smo prije pisali da je Telemach preuzeo TELE2, ali korisnici su ostali nezdavoljni pružanjem usluga od strane Telemacha. Ovaj put žele preuzeti još veći dio kolača u Republici Hrvatskoj, pa možemo naglasiti da je Telemach razočarao korisnike u RH pa tako i u BiH. Naime već preko godine dana u BiH nemaju u ponudi Arena Sport kanale, pa su tako zakinuti i za prijenos rukometnog prvenstva u Mađarskoj.

Korisnici unutar BiH na mreži Telemach su zakinuti za kvalitetan sportski sadržaj, pa će tako i iduće sezone 2022/2023 ostati i bez Engleske premier lige na Sport klubovima. Ove godine je sa Sport Kluba Španjolska liga već prešla na Arena Sportove.

Iako je vlasnik Telemacha United grupa sa glavnim sjedištem u Srbiji, te je vlasnik te United grupe otkupio većinski dio jednog Engleskog nogometnog kluba, postaje ironija da će vlasnik unutar Srbije morati pratiti svoj klub preko Arena Sport kanala. Dakako, ironija.

United group
United Group

Dok se kupuju koje kakvi klubovi, pretplatnici plaćaju pretplatu te su uskoro zakinuti za sve popularnije sportove. Nogomet je skoro pa već na Arena Sportovima. Sve popularne lige kao i međunarodna natjecanja su na Arenama, Formula, Tenis i još neki sportovi ostaju na Sport Klubovima.

Što očekivati?

Pa našem saznanju mislimo da bi Telemach se okrenuo više prema mobilnim telekomunikacijama. Što se tiče programskog sadržaja tu su već izgubili bitku idućih par godina, što ne mora značiti da će United Grupa na SK vratiti pojedine nogometne lige, ali treba pretrpjeti par godina.

Realno je gledati da će se okrenuti prema 5G odnosno 6G tehnologijama te ponuditi korisnicima brže i stabilnije internet veze na odnos drugih. Mada, tu im parira Hrvatski Telekom u dobrom djelu, pa realno je očekivati da će za iste novce ponuditi više usluga za manje novca.

Svi se prisjećamo dvoboja s uslugama VIP, TELE2 i HT. Gdje su iz dana u dan se nudile usluge skoro pa besplatno. To je svakako došlo predobro za nas korisnike. Nek se veliki bore za udio u tržištu, mada jedan dio korisnika gleda da mu je mreža dostupna svugdje, te se ne obazire na cijenu.

Optima telekom
Optima telekom

Recimo kod tržišta u BiH je MTEL ponudio neki paket od 200GB prometa za 15 EUR. Ali MTEL nije baš dostupan svagdje unutar BiH, pa čak često gube 2G/3G signal pri telefoniranju pogotovo u Hercegovini gdje je slabo pokriven. Mnogi su se okrenuli ka tome, ali kad uvide da nisu dostupni i ne mogu koristiti usluge onda bi se rado vratili na mrežu koju ste prije koristili.

Pozdravljamo svaku odluku napretka

Dakako, svi mi podržavamo dalji razvoj svih mrežnih infrastruktura. Dal se radi o zemljanim ili mobilnim svejedno. Svi ćemo doći u zdravu konkurenciju gdje za manje novaca možemo birati ono što nam treba odnosno ono što nam najviše odgovara. Zasigurno se nećemo razbijati u par EUR na mjesečnom nivou, pa ćemo prevagnuti na ono koje nam je povoljnije.

Svakako bilo koji napredak je naravno nama dobrodošao. Sve u vidu zdrave konkurencije pozdravljamo kao korisnici.

Kako je Telemach primio više 232% prigovora možete pročitati ovdje.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Back to top button