Vaše okružje

Testirali smo lovačku kameru SUNTEK HC 900 PRO

Kako volimo recenzirati razne stvari, ovaj put smo recenzirali SUNTEK HC 900 PRO lovačku kameru odnosno Trail kameru. S obzirom na predhodna iskustva sa Suntek kamerama pogotovo HC300M i sličnim modelima, za ovu možemo kazati da je otišla 3 koraka dalje na spram svojih predhodnika. Ovaj model HC 900 PRO je namjenjen za Europsko tržište donosno 4G bandove SIM kartica koji koristi Europa.

suntek
SUNTEK HC 900 PRO 4G LTE EU

Sadržaj pakovanja i funkcije HC 900 PRO

U paketu se nalazi kamera, antena, remen, štipalica kao i USB converter za PC sučelje. Kućište je plastično te je veoma lagano i nema veliku težinu ni s 8 baterija AA. Otvaranjem poklopca s prednju stranu kamere dolazimo do malog ekrana, 3 tipke od kojih je 1 za EJECT ladice baterija, te 2 tipke za kontrolu funkcija. Tu je mala okrugla tipka koja služi kao Joystick te je jednostavno upravljati. S lijevu stranu kamere dolazi mini usb priključak, kao i SIM kartica i SD kartica slot za umetanje.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu se nalazi 8dbi antena na SMA konektor. S pozadinu dolazi ležište za postavljanje remena kao i na dnu kamere navoj za razne stalke kamera i opreme. Sve u svemu nije loše. S prednju stranu imamo PIR senzor odnosno senzor pokreta kao i 30 mpx kameru. Ovdje ćemo dati mali minus 30 mpx ali slika je vrlo vrlo prihvatljive kvalitete.

HC 900 LTE
HC 900 LTE

Podešavanje kamere i njene funkcije

Kameru je jednostavno podesiti. Potreban vam je smartphone na operativnom sustavu Android ili iOS te skeniranjem QR koda dolazite do aplikacije za preuzimanje. Kameri nije potrebno podešavati APN mrežnih postavki. U mom testu je kamera sama povukla APN koji joj treba. Ovo možemo reći da je veliki plus s obzirom na predhodne kamere i njihove SUNTEK modele. Ulazkom u menu se kamera da jednostavno podesiti. Nude se opcije podešavanja kvalitete slike i videa, kao i funkcije rada, slikanje ili slikanje i snimanje, odnosno samo video snimanje.

Nudi se opcija osjetljivosti PIR senzora, pa sumnjamo da je tu SUNTEK napravio iskorak na spram predhodnih modela. Kod predhodnim modela bilo kako postavite osjetljivost senzora, on je okidao. Tu je funkcija batery savera gdje kameru možete postaviti u određena doba dana ili noći da radi.

Po meni najveći plus na odnosu predhonika je LIVE. Možete uživo pratiti situaciju nakon što ste dobili obavijest o pokretu. Kamera čak snima i tonski zapis i naravno još jedan plus ne treba vam SD kartica. Suntek nudi Cloud pohranu za ovaj model.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Također velika prednost je što preko mobitela možete dobar dio postavki i prilagodbi uraditi na samoj kameri. Sve u svemu veoma solidna kamera. Cjenovno se kreću oko 200 EUR sve zavisno od trgovine i prodavača koji prodaju sličnu ili istu opremu. Preporuka je vrlo nego dobra. Kamera zaslužuje uloženo dobiveno, ali imaju neke mane svih ovih kamera pa tako i ove.

Mane SUNTEK

Nismo imali vremena je koristiti u dužem periodu, ali smo primijetili da “ždere bateriju” U nju idu 8xAA baterije pa bih vam preporučili da izuzetne kvalitete baterije koristite ili pak neko vanjsko napajanje. Obavezno smanjiti PIR osjetljivost senzora ukoliko se radi o frekventivnim lokacijama gdje ćete kameru postaviti. Kamera ne poznaje dal se kreće divljač ili osoba neka i ne pravi razliku ukoliko vjetar njiše grane, ona radi svoj posao. Potrebno ju je što bolje pozicionirati kako bi vam baterije što duže trajale, pa s tim obratite pozornost gdje je postavljate.

Koju GPS ogrlicu koristiti za pse možete pročitati >>>OVDJE<<<

Ovo možemo nazvati mana kod većine, ali ne očekujte da će kamera praviti dobre slike i video isječke s minimalnom potrošnjom. Jer kamera kad senzor registrira pokret mora sve svoje funkcije uključiti, od procesora, SIM kartice, RAM memorije da bi vam poslala sliku ili obavijest na vaš mobilni uređaj.

Na videu ćete vidjeti da vam osoba govori da je noćno snimanje lošije. Svako noćno snimanje je lošije ukoliko nema nikakvog izvora svijetlosti. Najbolji je izvor vedro nebo i mjesečina. Ukoliko kamera nema to i ubačena je u gustu šumu ne treba vas to brinuti jer su takvi uslovi.

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button