Hardware

Toshiba HDD od 18 TB pa čak i 30 TB

Toshiba je razvila HDD čak od 18 TB. Kako najavljuju iz te tvrtke trebali bi uskoro plasirati verziju od 30 TB. Svakako bi ovo trebalo biti presedan ostalim proizvođačima diskova da krenu u razvijanje jačeg diska. Mislimo da na ovu vijest se neće oglušiti iz WD, Seagatea, Samsunga i ostalih proizvođača diskova.

Toshiba 18 TB HDD
Toshiba 18 TB HDD

Toshiba razvoj HDD

Toshiba MN09 disk radi na 7200 o/min, ima međuspremnik od 512 MB i brzinu prijenosa podataka od 268 MB/s. Ubrzo nakon Toshibinog predstavljanja MN09, tvrtka Showa Denko (japanska tvrtka koja proizvodi kemijske proizvode i industrijske materijale) najavila je da radi s Toshibom na tvrdim diskovima koji koriste MAS-MAMR tehnologiju. Ova tehnologija koristi snažan učinak magnetskih oscilacija za snimanje podataka duž mnogo uže staze od ranijih oblika MAMR-a, a sve u cilju dostizanja 30 TB.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Možemo slobodno kazati da će biti potreba pojedinim tvrtkama zbog velikog kapaciteta diska. Također osobe koje vole čuvati sadržaje u velikim formatima će također priželjkivati ovaj disk koji će Toshiba uskoro plasirati na tržište.

Toshiba
Specifikacije

HDD ili SSD. Koji je bolji?

Tu se vječito vode dileme koji je bolji od ova 2. HDD je svakako odskočio po pitanju brzine pisanja i čitanja memorije. Također HDD je svakako lakše oštetiti prilikom tumbanja ili vanjskog udara, ali i to ima svoju prednost. Na HDD je moguće spasiti podatke barem jedan dobar dio, sve zavisi koliko je iglica oštetila površinu diska.

To ipak slučaj spašavanja na SSD je veoma težak ukoliko se nije oštetio čip odnosno modul gdje se memorija nalazi. Mnogi NAS storage koriste HDD, kao i banke te ostale tvrtke. Kako je Seagate napravio disk od 3 zetabajta možete pročitati >>>OVDJE<<<

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Johnny

Urednik i autor tekstova za balkantechsector.com Poznanik mrežnih komunikacija, tv sistema, mobilnih i PC uređaja te stručnjak za video nadzor i sigurnosne sisteme. Zajedno s vlasnikom balkan techa želimo pokrenuti regionalni web servis koji ima namjeru dati vam informacije o svemu tehnološkom što vas okružuje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button